Amikor rendezvényre jön a vendég, egy másik világba kell, hogy belépjen – Duca Andrea, rendezvényszervező

A rendezvények világa a csillogás, a szemfényvesztés, a ragyogás univerzumába tartozik. De ahhoz, hogy minden varázslat megvalósulhasson, rengeteg ember összehangolt, nagyon precíz munkája áll a háttérben. Ahogy Duca Andrea rendezvényszervező fogalmaz a Krízisek és Pofonok podcast új epizódjában: akármi megy is félre, káosz semmiképp sem alakulhat ki.

A legneccesebb pillanatokat is úgy kell végigmenedzselni, hogy a lehető legkevesebb résztvevőnek tűnjön föl, hogy valami nem stimmel, vagy nem így volt tervezve. „Sokan látják – kevesen értik” – ez az alapelv a krízishelyzetben. A hideg fejre márpedig szükség van, a legnagyobb rendezvényeken kész hadsereget, akár ötszáz fős csapatot is mozgatnia kell a főszervezőnek.

A rendezvényszervező felelős azért, hogy a vendégeket elbűvölje az esemény, ráadásul észrevétlenül hagyják magukat terelni, irányítani, hogy tumultus nélkül, gördülékenyen mehessen végbe a
regisztráció pillanatától az utolsó vendég távozásáig minden. Persze a rendezvényszervezők munkája még javában tart, amikor a vendégek távoznak – Duca Andrea tapasztalatai szerint sok pályakezdő csalódott, amikor szembesül vele, hogy nem a főzenekarral buliznak hátul a backstage-ben, hanem kőkeményen dolgoznak azon, hogy a vendégeknek emlékezetes, megismételhetetlen élményt szerezzenek.

Az adást itt hallgathatod meg:

Tetszett a beszélgetés? Hallgass bele más adásokba is! Beszélgettünk már manipulációról a harcászatban, a borok világában, a történelemben, az irodalmi bestsellerek kapcsán, a divatban és az építészetben is. De megtudhatod azt is, hogyan hat a manipuláció a bűnügyek esetében, vagy hogy jellemző-e az állatvilágra!