„Stresszhelyzetben felerősödik a természetes stílus, nem működik a maszk” – Marjai Viktor kommunikációs viselkedés stílus szakértő

Mindenki egyedi a viselkedése, mindenkinek megvan a saját stílusa, működési módja, de bizonyos elemek, bizonyos viselkedések azért felismerhetőek – ezeket a mintázatokat mutatja meg a DISC módszer, amelyről a Krízisek és pofonok podcast legújabb epizódjában beszélgettünk Marjai Viktor kommunikációs viselkedés stílus szakértővel.

Arról is szó esett, hogy a viselkedési stílusok ismerete a csapatösszeállításban, együttműködésben segít egy közös nevezőt kialakítani, létrehozni egy közös nyelvet. Ráadásul a szervezet erejét is növeli, ha többféle viselkedési stílusú ember alkotja a csapatot: szükség van a dominánsra, aki irányít, de kell a precíz, mérnöki szemléletű csapattag is, aki lehozza a földre az ötleteket.

„Nem csak odáig tart a kommunikáció, hogy én elmondtam, hanem az én felelősségem az is, hogy ő ebből mit értett meg” – mutat rá Marjai Viktor, hangsúlyozva, hogy a másik kommunikációs, viselkedés stílusának ismeretében megtisztelem a másikat, hogy úgy szólítom meg, ahogy ez neki jó.

Tetszett a beszélgetés? Hallgass bele más adásokba is! Beszélgettünk már manipulációról a harcászatban, a borok világában, a történelemben, az irodalmi bestsellerek kapcsán, a divatban és az építészetben is. De megtudhatod azt is, hogyan hat a manipuláció a bűnügyek esetében, vagy hogy jellemző-e az állatvilágra!