„Egy trükk megoldása sokkal kiábrándítóbb, mint a csoda illúziója, amit kapsz” – Hajnóczy Soma, kétszeres bűvészvilágbajnok

„Voltam fellépni fizikus-matematikus konferencián, azok megborultak, azok az arcok – annyira nem tudták, hogy miről van szó” – meséli Hajnóczy Soma, kétszeres bűvészvilágbajnok a Krízisek és pofonok podcast Szilveszteri különkiadásában. Az első évad már véget ért, a második évad, új témákkal februárban indul – de a szilvesztert még bűvészettel és manipulációval töltöttük. „A csoda nem az én kezemben, hanem a néző fejében történik. Az ő meglepődése, reakciója hitelesíti a trükk a valóságtartalmát” – magyarázza a kétszeres bűvészvilágbajnok.

A bűvésztrükköknek általában túl egyszerű a megoldása, ahhoz hogy rájöjjünk. „Engem nem érdekelnek a trükkök megoldásai, nagyon rosszul tartok titkot. Azért nem mondom el a megoldását, mert tudom, hogy rosszat tennék vele. Egy trükk megoldása az sokkal kiábrándítóbb, mint annak a csodának az illúziója, amit kapsz” – állítja Hajnóczy Soma.

Ha valaki kétszer elmegy megnézni a műsort, meg fog lepődni, hogy a spontánnak, helyzetkomikumnak tűnő dolgok is mennyire meg vannak sokszor előre írva. „Én nagyon megírom a trükkjeimet, a scriptek az előadásokban 98%-ig ott vannak” – mondja el Hajnóczy Soma a Krízisek és pofonok Szilveszteri különkiadásában.

Tetszett a beszélgetés? Hallgass bele más adásokba is! Beszélgettünk már manipulációról a harcászatban, a borok világában, a történelemben, az irodalmi bestsellerek kapcsán, a divatban és az építészetben is. De megtudhatod azt is, hogyan hat a manipuláció a bűnügyek esetében, vagy hogy jellemző-e az állatvilágra!