Tag Archive for: Krízisek és pofonok

Valós pénz – virtuális stukkerért – Fülöp Ádám, játékfejlesztő

A Krízisek és Pofonok podcast új epizódjában nem csak a számítógépes játékok kerültek szóba, hanem a munkahelyi gamification megoldások, az autóvezetés élményét javító szoftverek, online térben játszható ismert táblajátékok, sőt, a piszoárba szerelt pókok és focikapuk is.

„Tartalékgyereket szinte kötelező hozni a fotózásra” – Gálos Viktor reklámfotós

Végtelen türelem és kifogyhatatlan találékonyság szükséges a reklámfotós mesterséghez, erről tanúskodnak Gálos Viktor fotós szórakoztató és elgondolkodtató történetei a Krízisek és Pofonok podcast legújabb epizódjában. Jóllehet, a fotó a bemutatandó terméket a lehető legvonzóbbnak akarja ábrázolni, Gálos azt vallja: a képekkel a valóságot kell megmutatni. 

A civil szervezetek nem kapucnis pulcsi tervezésére jöttek létre – Méth Barbara marketing kommunikációs szakember

Az adományozás és a jótékonykodás a tehetetlenség érzetének legyőzésére tett próbálkozás, vallja Méth Barbara, aki marketingszakemberként közel egy évtizedet töltött el a nonprofit szférában egy civil szervezetet támogatva szaktudásával. Az egy százalékos kampányok finisében indokolt volt erről a témáról beszélgetni a Krízisek és Pofonok podcastban is.

Mi az abszolút zene? – Bartók György a Krízisek és pofonok podcastban

Ha már zenei manipuláció, nem lehetett megkerülni a karmester szerepét, ahogy Bartók György zeneszerző rámutat: a karmester közvetlenül egyetlen hangot sem hoz létre, mégis ő éri el, hogy a zenekar azt és úgy játsszon, ahogy ő elképzeli, eltervezi.

Tornasorba rendezzük a főgonoszokat – Gombos Gáspár, látványtervező a Krízisek és pofonok podcastban

Már a legegyszerűbb síkidomok, akár csak görbe vonalak képesek irányítani, terelgetni a gondolkozásunkat. Egy háromszög csúcsához közeledő kör diszkomfortot okoz. Ha egy nagy négyzet egy kisebb négyzet fölé kerül, veszélyt érzékelünk, aggódni kezdünk. Egy fölfelé görbülő vonal nevető szájat idéz fel és jókedvre deríthet. Az animációnak végtelen lehetősége van, hogy megragadja az emberi fantáziát – erről beszélgetünk Gombos Gáspár látványtervezővel, a Pixoloid studios társalapítójával.
Kennedy beiktatási beszéde

A meggyőzés nem egy tömegműfaj – Györffy Kinga retorikai tanácsadó

A Krízisek és pofonok podcast aktuális adásában egy retorikai tanácsadó volt a vendégem. Györffy Kinga szerint a rábeszélés sokkal sandább eljárás a meggyőzéssel szemben, mert azt sugallja, olyasmire akarjuk rávenni az illetőt, amit maga igazából nem szívesen vállalna.

Kompenzál a kaméleon – Werlein Anna, biológus a Krízisek és pofonok podcastban

A Krízisek és pofonok podcast heti adásában a természeten belüli manipulációról beszélgettünk. Werlein Anna biológus számtalan példát tudott hozni az állatok, a növények és a gombák világából is, amelyek meggyőzően mutatták: az evolúció díjazza a megtévesztést, az átverést.