Tag Archive for: podcast

Valós pénz – virtuális stukkerért – Fülöp Ádám, játékfejlesztő

A Krízisek és Pofonok podcast új epizódjában nem csak a számítógépes játékok kerültek szóba, hanem a munkahelyi gamification megoldások, az autóvezetés élményét javító szoftverek, online térben játszható ismert táblajátékok, sőt, a piszoárba szerelt pókok és focikapuk is.

„Tartalékgyereket szinte kötelező hozni a fotózásra” – Gálos Viktor reklámfotós

Végtelen türelem és kifogyhatatlan találékonyság szükséges a reklámfotós mesterséghez, erről tanúskodnak Gálos Viktor fotós szórakoztató és elgondolkodtató történetei a Krízisek és Pofonok podcast legújabb epizódjában. Jóllehet, a fotó a bemutatandó terméket a lehető legvonzóbbnak akarja ábrázolni, Gálos azt vallja: a képekkel a valóságot kell megmutatni. 

Nem főzünk pulykafelsőből borjúpaprikást – Majzinger János séf a Krízisek és pofonokban

A vendéglátás korábban melegágya volt az átverésnek, a becsapásnak – Majzinger János séf szerint most sem rózsás ugyan a helyzet, de azért sokat javult a nyolcvanas-kilencvenes évek rablógazdálkodása óta.

Mi az abszolút zene? – Bartók György a Krízisek és pofonok podcastban

Ha már zenei manipuláció, nem lehetett megkerülni a karmester szerepét, ahogy Bartók György zeneszerző rámutat: a karmester közvetlenül egyetlen hangot sem hoz létre, mégis ő éri el, hogy a zenekar azt és úgy játsszon, ahogy ő elképzeli, eltervezi.
Kennedy beiktatási beszéde

A meggyőzés nem egy tömegműfaj – Györffy Kinga retorikai tanácsadó

A Krízisek és pofonok podcast aktuális adásában egy retorikai tanácsadó volt a vendégem. Györffy Kinga szerint a rábeszélés sokkal sandább eljárás a meggyőzéssel szemben, mert azt sugallja, olyasmire akarjuk rávenni az illetőt, amit maga igazából nem szívesen vállalna.

Kompenzál a kaméleon – Werlein Anna, biológus a Krízisek és pofonok podcastban

A Krízisek és pofonok podcast heti adásában a természeten belüli manipulációról beszélgettünk. Werlein Anna biológus számtalan példát tudott hozni az állatok, a növények és a gombák világából is, amelyek meggyőzően mutatták: az evolúció díjazza a megtévesztést, az átverést.