„Veszek egy nagy levegőt és megpróbálom újra, megpróbálom másként” – Vass Anita, a Mentalspa lelki edzőterem szakmai vezetője

„Amíg nem jön valami kritikus pont, amikor már nagyon nehéz, addig nem szoktunk segítséget kérni” – mondja el Vass Anita, a MentalSpa lelki edzőterem szakmai vezetője, akivel az önismeret fontosságáról beszélgettünk a Krízisek és pofonok podcast legfrissebb epizódjában. Amint a szakember rámutat, az önismerethez nagyon fontos a saját akarat és a saját elköteleződés. „Azért kerülik sokan az önismeretet, mert azért ott rá kell nézni arra a nehéz, vagy szomorú helyzetre, ami velünk történt” – mutat rá Vass Anita, hozzátéve, azért persze nem kell tapicskolni a rossz emlékekben.

„Az önismeret azt csinálja, hogy folyamatosan hozok fel a tudatalattiból tartalmakat. Óvatosan kell bányászgatni, hogy olyat hozzunk fel, amivel tudunk is valamit kezdeni” – hívja fel a figyelmet a MentalSpa lelki edzőterem szakmai vezetője. A Krízisek és pofonok epizódban arról is beszélgettünk, hogyan segít az önismeret az ismétlődő elakadások meghaladásában, a megszokott rutinokból való kilépésben. Ha tudatosítjuk magunkban, mit szoktunk elrontani, módunk lesz dönteni, amikor hasonló helyzetbe kerülünk. „Kényelmesen, vagy rutinosan erre most ezt lépném. De saját és környezetem érdekében megpróbálok egy B tervet” – vázolja fel Vass Anita.