„Mindenről kell, mindenről lehet és mindenről muszáj beszélni” – Jámbor Eszter, a Testsuli alapítója, kommunikációs szakember

A tabukról keveset tudunk, azért félünk, meg szorongunk tőlük, erről beszélünk a Krízisek és pofonok podcast legfrissebb epizódjában. „Azért nehéz ezekről a dolgokról beszélni, mert nem beszélünk róluk” – vallja Jámbor Eszter, a Testsuli alapítója, kommunikációs szakember, aki kifejezetten tabuknak számító témák közbeszédbe emelésével foglalkozik.  A szakértő hozzáteszi, azért kell megtörni a tabukat, mert sokszor tudáshiány van a háttérben, ami pedig a saját életminőségünket befolyásolja. „A szexedukáció nem az, hogy pózokat tanítunk a fiataloknak” – mutat rá Jámbor Eszter, a megfelelő mélységű és hozzáillő hangvételű felvilágosításra azért van szükség, hogy a felnővő generáció ne terjesszen további tévhiteket és például ne alázzon meg már más embereket.

Beszélgettünk arról is, az életünket jelenleg meghatározó és behatároló közösségi média hogyan viszonyul a szexuális tartalmakhoz. Jámbor Eszter rámutat, hogy tabusít az algoritmus, mert az emberek beleprogramozzák a saját prüdériájukat, ezért nehéz normális és érdemi üzeneteket kommunikálni ezeken az elvileg szabad szellemű csatornákon sem. Szó esett még sok egyéb mellett az etikus pornóról, a feminista pornóról és sok egyébről, ami miatt érdemes meghallgatni a mostani epizódot is.