„A mi szükségleteink irányítják a beszélgetéseinket” – Gönczy Andrea mediátor, a Kérlek, érts meg! tréning társalapítója

„Az önbizalom nem az, hogy leuralok másokat, hanem hogy a magam bőrében komfortos vagyok” – vázolja fel az erőszakmentes kommunikáció alapjait Gönczy Andrea mediátor a Krízisek és pofonok podcast legfrissebb epizódjában. A Kérlek, érts meg! tréning társalapítója hozzáteszi, a passzív ember a saját érdekeit teljes mértékben mások mögé helyezi. Az epizódban megvitattuk, hogy mi számít egyáltalán erőszakos kommunikációnak. Gönczy Andrea álláspontja szerint erőszakos, ha a másik felet befolyásolni, irányítani szeretném, miközben arra is felhívja a figyelmet, hogy erőszakosan kommunikálni persze sokaknak könnyebben megy.

„Önismeret és önbizalom kell, hogy komfortosan tudjál kommunikálni” – vallja a mediátor, mert végső soron saját magunkon múlik a kommunikáció sikere. „A mi szükségleteink irányítják a beszélgetéseinket” – hangsúlyozza Gönczy Andrea a Krízisek és pofonok podcastban.