„A valóságban nem választunk, hanem mindig ugyanazok a dolgok történnek velünk” – Majzik Máté tréner, pszichológus, az Impact Works tréning üzletágának vezetője

„Mindannyian tudunk kommunikálni, beszélgetések sokaságát folytatjuk le nap mint nap. Akkor lesz nehéz a kommunikáció, ha vagy a téma, vagy a másik fél ezt valami miatt nehézzé teszi” – mutat rá Majzik Máté tréner, pszichológus, az Impact Works tréning üzletágának vezetője a Krízisek és pofonok podcast legújabb epizódjában. Mint elmondja, a nehéz üzenetekkel való találkozás azért tud fájni, mert vagy olyan területet érint, ami nagyon közel áll hozzánk. mondjuk az identitásunkhoz közel lévő dologról van szó, vagy olyan dolog, ami számunkra nagyon vak területen van.

Üzleti területen viszont a visszajelzés számít a fejlesztés legolcsóbb eszközének. Ezért is kell a vezetőket megtanítani arra, hogyan tudnak hatékonyan visszacsatolást adni. „A fiatal munkavállalók kérik, igénylik, sokszor kifejezetten követelik a visszajelzést” – hívja fel a figyelmet Majzik Máté.