„Vélelmezzük, hogy ez inkább sportdiplomáciai indíttatásból született” – Ferkai Marcell, sportkommentátor

„Nézzük a csodálatos sportot akár a helyszínen, akár a tévében – de ne akarjunk belátni a színfalak mögé” – javasolja Ferkai Marcell, sportkommentátor, akivel a Krízisek és pofonok legfrissebb epizódjában a sportban előforduló csalásokról és manipulációról beszélgettünk. Mert a csalás előfordul a nevezésekben, a sporteszközökben, egyáltalán, a sportágak közvetítésében és az olimpiai programban való benntartásában.

Természetesen téma volt a dopping is, amiről keserű történet tanulságaként mondta el a sportkommentátor: élsportolóként ugyanúgy tönkre mehet az egészséged, mint aki doppingol és még érmed sincs.

Szóba került az e-sport és a kocsmai sportok világa is. „Ezek már elmúltak negyvenévesek, elmúltak 100 kilók, ez akár én is lehetnék gondolja a sörpocakos tévénéző a darts játékoskról: ő is csak egy közülünk – ez indokolja Ferkai Marcell szerint ezeknek a furcsa antisportoknak a népszerűségét. Ugyanakkor az is visszás, hogy egy-egy játékos már nagyobb brand lehet, mint a klub, amiben játszik.

Marcell összefoglalója az epizódról: https://hataskeltok.hu/sport-manipulacio

Tetszett a beszélgetés? Hallgass bele más adásokba is! Beszélgettünk már manipulációról a harcászatban, a borok világában, a történelemben, az irodalmi bestsellerek kapcsán, a divatban és az építészetben is. De megtudhatod azt is, hogyan hat a manipuláció a bűnügyek esetében, vagy hogy jellemző-e az állatvilágra!