Kríziskommunikációs könyv

Útmutató írás a hatékony kríziskommunikációhoz

A közösségi média jelentősen befolyásolja egy vállalat, intézmény hírnevét. Ha valahol baleset történik vagy felfedeznek egy termékhibát az néhány pillanaton belül felkerül a világhálóra. Az ilyen esetekre érdemes már időben felkészülni és nem a krízis beállta után gondolkodni a megoldáson.

Ebben segít Bőhm Kornél “Sem megerősíteni, sem cáfolni…” címmel megjelent könyve, melyben számos példán, esettanulmányon keresztül mutatja be, hogyan ismerhetők fel még a baj előtt a krízisre utaló jelek. Valamint azt is, hogy ha már nem lehet elkerülni a krízist, miként hozhatjuk ki belőle a legjobbat.

Bőhm Kornél kommunikációs tanácsadó új kötetét hasznos kézbe venni szinte mindenkinek, aki valaha dolgozott vagy dolgozni fog, gyereket nevelt vagy később szándékozik, akinek van szomszédja, családja, kutyája-macskája, aki újságot vagy netet olvas.

Az életmagyarázó, életmegszervező könyvek fojtogató dömpingjében felüdülést jelent, ha egy olyan, kevésbé mellébeszélő kötet lát napvilágot, mint Bőhm Kornél kríziskommunikációs tanácsadói jegyzete.

Hosszú évek óta most jelent meg először magyarul kríziskommunikációs szakirodalom Bőhm Kornél tollából, aki évek óta rajta tartja a kezét a hazai és nemzetközi botrányok ütőerén.

Bőhm Kornél most megjelent könyve így valóban hiánypótló: számos hazai példát idéz fel a közelmúltból kríziskommunikáció szabályszerűségeinek illusztrálására, a laikusok által is érthető, élvezetes stílusban.

Bőhm Kornél könyvének másik nagy pozitívuma, hogy kapcsolódik ahhoz az országhoz, ahol íródott. A „Sem megerősíteni, sem cáfolni…” szerepeltet több releváns pár éves, sőt pár hónapos, korrekt szakmai objektivitással elemzett magyar kríziskommunikációs esetet is.

Cáfolni nem, megerősíteni tudom, hogy Bőhm Kornél „SEM MEGERŐSÍTENI, SEM CÁFOLNI…” című kríziskommunikációs könyve a „véres” napi működés és a Red Book egyik alapja, aminek minden kommunikációs szakembernek és vállalatvezetőnek kéznél kell lennie. Természetesen még akkor is, miután elolvasta!