Könyv

Vállalati krízis esetén az első 24 óra kritikusnak számít, ezért fontos, hogy hatékony kríziskommunikációs stratégiával legyünk felkészülve az ilyen esetekre. De milyen a jó stratégia? Ebben segít Bőhm Kornél könyve.

Események

Bőhm Kornél népszerű előadója szakmai rendezvényeknek, workshopoknak, konferenciáknak, céges eseményeknek, üzleti akadémiáknak. Nézze meg, hol lehet legközelebb személyesen meghallgatni valamelyik előadását!

Interjúk

Kornéltól gyakran kérnek interjút különböző lapok, rádiók, tévéműsorok. A téma leggyakrabban a kommunikáció, a krízisek világa, vagy éppen a közérthető fogalmazásmód; itt elolvashatja a legérdekesebbeket.

"Sem megerősíteni, sem cáfolni..."

A KÖNYV MÁR MEGRENDELHETŐ

ÚTMUTATÓ ÍRÁS A HATÉKONY KRÍZISKOMMUNIKÁCIÓHOZ

A közösségi média jelentősen befolyásolja egy vállalat, intézmény hírnevét. Ha valahol baleset történik vagy felfedeznek egy termékhibát az néhány pillanaton belül felkerül a világhálóra. Az ilyen esetekre érdemes már időben felkészülni és nem a krízis beállta után gondolkodni a megoldáson.

Ebben segít Bőhm Kornél  “Sem megerősíteni, sem cáfolni…” címmel megjelent könyve, melyben számos példán, esettanulmányon keresztül mutatja be, hogyan ismerhetők fel még a baj előtt a krízisre utaló jelek. Valamint azt is, hogy ha már nem lehet elkerülni a krízist, miként hozhatjuk ki belőle a legjobbat.

MEGJELENÉSEK A KÖNYV KAPCSÁN

 

Kommunikációs szakértő, stratégiai tanácsadó, a Spindoc Kommunikációs Hálózat alapítója. A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Kríziskommunikációs tagozatának elnöke.

Fő szakterülete a kríziskommunikáció, hírnévmenedzsment, személyes márkaépítés, a vezetői kommunikáció. Rendszeresen publikál hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokba, magazinokba, illetve gyakori előadója konferenciáknak, szakmai workshopoknak, üzleti eseményeknek. Jelenleg négy hazai egyetemen tart rendszeresen órákat. Népszerű kríziskommunikációs szakblogot és hírlevelet is ír. Kérje fel Kornélt következő szakmai eseménye szónokának, pódiumbeszélgetés, vagy kerekasztal beszélgetés partnerének!

Szakmai előadások izgalmas témakörökben

Kríziskommunikáció

Ipari katasztrófák, természeti csapások, terrorizmus, csődök, gazdasági csalások, politikai botrányok – a közéleti híreket figyelve érzékelhetjük: egymás sarkára taposnak a krízishelyzetek. Nem csak krízisből van egyre több és több, de ma már sokkal könnyebben eszkalálódik akár egy egyszerű, mezítlábas ügyfélkezelői udvariatlanság országos botránnyá. Elég egy felháborodott poszt a Facebook-on, vagy egy részletekbe menő leírás a Tékozló Homáron és még a legnagyobb márkák is súlyos reputációs veszteségeket szenvednek el. A hazai szervezetek között mégis elenyésző egyelőre a megfelelő felkészülés. Pedig csak kétféle szervezet létezik: amelyik már volt krízishelyzetben és amelyik csak lesz. Az előadás tematikája alkalmazkodik a rendezvény jellegéhez, vezérfonalához és a célcsoport igényeihez. A gyakorlati tanácsok, megfontolások mellett színes és szórakoztató példák, videók is szerephez jutnak

Személyes márkaépítés

A WC-papírra úgy általában igen ritkán gondolunk, de ha a döntő pillanatban egy üres rolnit látunk csak magunk mellett a falon, rögtön a világ legfontosabb dolgává válik számunkra. Így érdemes elképzelni a személyes márkánkat is: legyen egy olyan terület, vagy problémakör, amiről rögtön mi jutunk eszébe megoldásként mindenkinek. Nem szükséges, hogy általában velünk álmodjon minden potenciális ügyfél, de ha hirtelen asztalosra, adótanácsadóra, grafikusra van szüksége, ne legyen kérdés, hogy automatikusan a mi számunkat tárcsázza – ha történetesen asztalosok, adótanácsadók, vagy grafikusok vagyunk. A sor tetszés szerint folytatható: mindenkinek szüksége van személyes márkaépítésre. Az előadás, vagy akár személyes tanácsadás során a személyes márkaépítés gyakorlati példákkal bemutatott eszköztára is tárgyalásra kerül.

Szamuraj
Vezetoi_kommunikacio

Vezetői kommunikáció

A vezetői (vagy executive) kommunikáció ma már önálló szakterületet képvisel akár a személyes márkaépítésen, akár a kommunikáció területén belül. Egy vezetőtől elvárás, hogy valódi leaderként, követendő példaként és motiválni képes vezérként is helytálljon. Ehhez pedig hatékony, karizmatikus fellépésre, megnyerő kommunikációs eszköztárra van szüksége. Előadás, vagy személyes tanácsadás formájában ismerkedhet meg a leghatékonyabb mesterfogásokkal, a vezetői attitűd kialakításával, a bizalomszerzés módjaival mind a belső, mind az üzleti, külső kommunikációt illetően.

Közérthetőség és egyszerűsítés

Egyre inkább elvárássá válik, hogy a szervezetek, legyenek azok üzleti alapon működők, vagy a közszféra részei, érthetően, egyenesen és minél egyszerűbb módon fogalmazzák meg mondandójukat célcsoportjuk számára. A közérthetőség a nyugati országokban egyre inkább megkövetelt felhasználói igény, amelyre minden szervezetnek törekednie kell a kétoldalú kommunikációban. Az előadás során a hallgatóság téma iránti érzékenyítése mellett szóba kerülnek az egyszerűsítés, a közérthető kommunikáció alapvetései, legjobb módszerei is.

Kozerthetoseg

ELŐADÁSOK A KÖZELMÚLTBÓL

Kornél előadása nem csak érdekes, de interaktív is volt, nem hagyta a közönséget unatkozni. Bónuszban még szellemes is.:)

Gábor Fanni
Gábor FanniÜzlet és Pszichológia főszerkesztő, ÜPSZI Akadémia

Kornél a Metropolitan Egyetemen tartott szabadúszó újságírás brandépítés kurzusomon volt vendégelőadó. A személyes márkaépítés volt a téma és Kornél közvetlen hangú, számos példát felsorakoztató előadása teljesen lekötötte a harmadéves, nappali tagozatos hallgatókat.

Román Balázs
Román BalázsKreatív Magazin főszerkesztője

Kornél több alkalommal is előadó volt a Médiapiac szaklap és a Márkamonitor.hu konferenciáin: a Márkaépítés konferencia mellett az MPRSZ-szel közös rendezésű PR-konferencián üdvözölhettük előadóink között. A téma mindkét esetben a kríziskommunikáció volt, egy olyan téma, amelyről ma nem hallani túl sokszor, pedig rendkívül izgalmas és fontos területe a kommunikációnak. Kornél színesen és összeszedetten nyújtott betekintést a szakterületébe, előadása mindkét alkalommal a legnépszerűbbek között volt!

Török Dia
Török Diaa Médiapiac tartalomfejlesztési vezetője

Bőhm Kornél bírósági kommunikációról szóló előadása színvonalas, tartalmas és lényegre törő. Egyedi szemléletmódja megvilágítja az igazságügyi kommunikáció nehézségeit, sőt konkrét példákon keresztül megoldást kínál hasonló helyzetekre. Kornél nagyon jó előadó. Közérthető, dinamikus, fordulatokkal teli prezentációja után úgy éreztem, hogy hallgatnám még.

Dr. Raulla Merhej
Dr. Raulla MerhejLegfőbb Ügyészség helyettes szóvivője

Kornél és csapata a cégünknél tartott tréninget maximális szakmai felkészültséggel, profizmussal, kedvességgel és humorral támogatta, amelynek eredményeképpen rendkívül jó hangulatú légkörben sajátíthattuk el a kríziskommunikációs ismereteket. Köszönjük!

Bulyáki Orsolya
Bulyáki OrsolyaCustomer Service menedzser, Raben Group

Kornélra, mint a kommunikációs szakemberre egy HVG kiadványban megjelent cikke alapján figyeltem fel, aminek az alapján meghívtuk előadni a Hétpecsét Egyesület szakmai fórumára. Az információbiztonsági incidensek kommunikációjáról tartalmilag sikeres előadást tartott, s stílszerűen a közönség az aznapi legjobbra értékelte az impresszív előadó stílusát.

Gasparetz András
Gasparetz AndrásHétpecsét Egyesület elnöke

Kornel delivered a great crisis communication training, providing us with many “secrets, tips and tricks” of this discipline.

Filip Dvorak
Filip Dvorakmanaging director, BASF

It was a pleasure to be trained by Kornel and his team. Media / crisis communication training was a great experience thanks to his approach, preparation, lively examples and unexpected but very useful ‘out-of-the-box’ techniques that can be immediately implemented.

Miroslav Brnjak
Miroslav BrnjakTeam Leader of Communications & Government Relations, BASF Central Europe East

Kedves Kornél,

köszönjük az előadásodat a csütörtöki KKV-Akadémián, a visszajelzések alapján a résztvevők hasznosnak és érdekesnek találták a programot, köszönjük, hogy ehhez te is hozzájárultál! Most már mindenki jobban érti a karaktergyilkosságok működését és megismerhette az elhárítási módjait!

Timár Gigi
Timár GigiPiac és Profit, online főszerkesztő

Következő események

 • Vörösmarty tér, HVG Stand
 • Június 9.
 • Dedikálás
 • Április 20.
 • Nyílt konferencia
Jobxperience

Jobxperience –

Hogy ne vegyük el a lelkes kollégák kedvét a munkától?
 • Müpa - Üvegterem és Előadóterem
 • Április 20.
 • Nyílt konferencia
Reputáció, kríziskommunikáció: Kell-e és mit kommunikálni?
 • Április 25.
 • Nyílt konferencia
Média Hungary
 • Hotel Azúr Wellness és Konferencia Szálloda****
 • Május 9.
 • Nyílt konferencia
 • Budapest, The Experience Center (1152 Budapest, Szentmihályi út 171. 3. emelet)
 • 2018. május 17. csütörtök. 9.30–16.30
 • Nyílt konferencia - regisztrációhoz kötött
 • 1013 Budapest Krisztina krt 55.
 • 2018. május 30.
 • Nyílt konferencia - regisztrációhoz kötött
 • UP Center - XI. kerület, Bartók Béla út 29.
 • 2018. május 29. 18-20 óráig
 • Nyílt konferencia - regisztrációhoz kötött

TOVÁBBI ESEMÉNYEK HAMAROSAN

INTERJÚK

 
 

Előfordul, hogy üzleti tevékenysége, eredményei méltóak lehetnének végre a sajtó figyelmére, de nincs megfelelő sajtókapcsolata?

Bőhm Kornél mini sorozata segít Önnek SAJTÓKAPCSOLATAI  SZÉLESÍTÉSÉBEN.

Iratozzon fel a 49 tanácsból álló ingyenes mini sorozatra és kapja közvetlenül postaládájába a hasznos tippeket!

Ha nincs ideje, módja követni a kríziskommunikációs szakterület legfrissebb híreit, eseményeit, ha szeretne értesülni a közelgő konferenciákról, ha elolvasná a legújabb elméleti alapvetéseket, kéthetente kérje postafiókjába a Kríziskommunikációs eMagazint!

Az újonnan feliratkozóknak ajándékba küldjük Magyarország 2017-es Krízistérképét, mely több száz botrányos esetet vizsgál kommunikációs szempontból a 2017-es évből.

FELKÉRÉS

Amennyiben szeretné felkérni Kornélt rendezvényére előadónak, vagy épp egy kerekasztal beszélgetés résztvevőjének, kérjük írjon nekünk az alábbi űrlapon keresztül, és kollégánk 1 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot megadott elérhetőségei egyikén.